Menu HIV-SAM Project · Africans against HIV

Advies inzake cultuursensitieve zorg en steun aan professionele zorgverleners

Er is een breed aanbod van professionele, al dan niet medische zorgverleners die betrokken zijn bij de behandeling en zorg voor mensen die met hiv leven:

  • Dokters
  • Verplegend personeel
  • Sociaal assistenten

Gewone counselingstrategieën zijn vaak efficiënt voor patiënten van etnische minderheden, maar bepaalde kwesties kunnen gevoelig liggen voor zorgverleners met een verschillende culturele achtergrond. In de loop der jaren heeft het interculturele team van het HIV-SAM Project een grote kennis opgebouwd over de verschillende culturele en sociale achtergronden van Afrikaanse migranten die met hiv leven. Op verzoek verlenen we advies aan professionelen over individuele casussen. We geven ook opleidingen over dit onderwerp.

Heb je nood aan advies inzake interculturele kwesties bij je dienstverlening?

Contacteer Ddungu Charles, begeleider van de patiëntengroepen

Wil je een opleiding over cultuursensitieve zorg en steun organiseren?

Contacteer dr. Lazare Manirankunda

 

Testen en seksuele contacten Quiz (NL)

Loading…

Read more »

PrEP, voorkom een hiv-infectie

Heb je al van PrEP (pre-exposure prophylaxis) gehoord om hiv te voorkomen? Door 1 pil per dag te nemen kan je voorkomen dat je besmet raakt met hiv. Voor meer informatie en hoe een voorschrift voor PrEP te krijgen, bekijk onderstaande video.

Read more »

Wanneer en hoe gebruik je een mondmasker?

Read more »

Alles wat je over Corona wilde weten, maar nooit durfde vragen

Als je wil weten wat op dit moment is toegestaan ​​met de huidige Corona-maatregelen, klik hier: http://www.hivsam.be/wp-content/uploads/2020/06/CoronaMaatregels.pdf. Als je niet zeker weet of deze regels nog steeds geldig zijn, surf dan naar de volgende website: https://www.info-coronavirus.be/nl/. Als u liever naar de huidige maatregelen luistert, surf dan naar deze site: https://www.atlas-antwerpen.be/sites/default/files/uploads/Audioboodschap%20Nederlands.mp3. Blijf gezond!!!

Read more »

Stop het stigma tegen mensen die met hiv leven

Samen de angst overwinnen. Bekijk de video’s en posters van leden van de gemeenschap in Vlaanderen België die zich uitspreken tegen de stigmatisering van mensen met hiv.

Read more »

GAMS BELGIE SAMEN VECHTEN TEGEN GENITALE MUTILATIE

MISSIE EN WAARDEN Algemene doelstelling De doelstelling van GAMS België vzw is om bij te dragen aan de afschaffing van vrouwelijke genitale verminking in België en in de rest van de wereld. Specifieke doelstellingen Preventie van VGV bij meisjes en vrouwen in België; Beperken van de lichamelijke, psychologische en sociale gevolgen van VGV door het …

Read more »

Mijn ervaring op de ILGA conferentie in Warschau

Op de ILGA conferentie in Warschau vond je een van onze HIV-sam ambassadeurs. Hieronder kan je meer lezen over haar indrukken en ervaringen.   in Warschau, Polen werd een ongelooflijke en adembenemende conferentie gehouden met een focus op VERANDERING. Het doel was het mobiliseren van gemeenschappen, al dan niet sub-Saharaans, en het verzekeren van de …

Read more »
More news »