Menu HIV-SAM Project · Africans against HIV

Mijn ervaring op de ILGA conferentie in Warschau

Op de ILGA conferentie in Warschau vond je een van onze HIV-sam ambassadeurs.
Hieronder kan je meer lezen over haar indrukken en ervaringen.

 

in Warschau, Polen werd een ongelooflijke en adembenemende conferentie gehouden met een focus op VERANDERING. Het doel was het mobiliseren van gemeenschappen, al dan niet sub-Saharaans, en het verzekeren van de opkomst van nieuwe bewegingen.

De conferentie ging over homofoob gedrag in Warschau en in andere Europese landen en over hoe we verandering kunnen stimuleren in gemeenschappen door contacten tussen LGBTI-identiteiten, culturen, etnische groepen, nationaliteiten, enz te versterken.

Er werden discussies gevoerd over hoe de veiligheid in asielcentra te garanderen voor (sub-Saharaanse) migranten die tot de LGBTI-gemeenschap behoren. En welke wetgevende en praktische maatregelen er nodig zijn om deze veiligheid te verzekeren.

Er waren discussies over seksuele gezondheid die activisten met verschillende ervaringen en uit verschillende landen samenbracht.

In een notendop bracht de conferentie LGBTI, mensen van geloof, mensen van kleur, bondgenoten, politici, leden van vakbonden en nog veel meer samen. Het belangrijkste doel was om ÉÉN gemeenschap en ÉÉN beweging te organiseren. Niet enkel mobiliseren maar ook vechten ​​om vrijheid, gelijkheid en waardigheid omdat het veilig is om te zeggen dat “Er geen kracht is zonder eenheid.”

Kom dans met ons mee

Laat ons nog eens bijeenkomen en samen op Jerusalem dansen, volgende week donderdag 8 oktober om 15 uur op het ITG

Read more »

WELKE IMPACT HEEFT COVID-19 OP POTENTIEEL KWETSBARE GROEPEN IN ANTWERPEN?

http://www.hivsam.be/wp-content/uploads/2020/09/Article435.pdf

Read more »

Testen en seksuele contacten Quiz (NL)

Loading…

Read more »

PrEP, voorkom een hiv-infectie

Heb je al van PrEP (pre-exposure prophylaxis) gehoord om hiv te voorkomen? Door 1 pil per dag te nemen kan je voorkomen dat je besmet raakt met hiv. Voor meer informatie en hoe een voorschrift voor PrEP te krijgen, bekijk onderstaande video.

Read more »

Wanneer en hoe gebruik je een mondmasker?

Read more »

Alles wat je over Corona wilde weten, maar nooit durfde vragen

Als je wil weten wat op dit moment is toegestaan ​​met de huidige Corona-maatregelen, klik hier: http://www.hivsam.be/wp-content/uploads/2020/06/CoronaMaatregels.pdf. Als je niet zeker weet of deze regels nog steeds geldig zijn, surf dan naar de volgende website: https://www.info-coronavirus.be/nl/. Als u liever naar de huidige maatregelen luistert, surf dan naar deze site: https://www.atlas-antwerpen.be/sites/default/files/uploads/Audioboodschap%20Nederlands.mp3. Blijf gezond!!!

Read more »

Stop het stigma tegen mensen die met hiv leven

Samen de angst overwinnen. Bekijk de video’s en posters van leden van de gemeenschap in Vlaanderen België die zich uitspreken tegen de stigmatisering van mensen met hiv.

Read more »
More news »