Menu HIV-SAM Project · Africans against HIV

Muungano leden co-creëren een brochure over leven met hiv

In samenwerking met het HIV-SAM project van ITM, Ipropeller en Clarice illustraties, hebben de leden van Muungano meegewerkt aan de creatie van een brochure getiteld “Hiv beter begrijpen voor een beter leven met hiv”.

Het typische aan deze brochure is dat ze gemaakt is door mensen die met hiv leven voor mensen die met hiv leven. “Cet brochure est notre histoire” verklaarde een Muungano-lid.

Muungano-leden wilden tegemoet komen aan de gekende noden van andere migranten die met hiv leven, om een communicatiehulpmiddel aangepast aan hun capaciteiten en vragen te hebben.

De leden slaagden erin om de culturele en taalkundige verschillen te overstijgen en  een goede samenwerking tussen hiv-deskundigen (dokter, verpleegkundigen, psychologen, counselors, enz.) en mensen met hiv te stimuleren.

Uit naam van een aantal deelnemers, zei een lid: “Cette brochure va aider beaucoup des personnes vivant dans la peur de pouvoir s’en sortir, parce qu’elle montre que quand on suit bien son traitement on peut vivre normalement tout comme les personnes séronégatives (deze brochure gaat veel mensen helpen die bang zijn om ervoor uit te komen, want ze toont dat als je je behandeling stipt volgt je net zo normaal kunt leven als hiv-negatieve mensen”.

De brochure zal in 10 verschillende  talen worden vertaald en beschikbaar worden gesteld aan alle ARC’s en hiv-organisaties in België en daarbuiten. Ze kan gratis worden gedownload op http://together.we. understand.oksigenlab.eu.

De auteurs engageerden zich om de brochures in hun sociale netwerk, hiv -klinieken, huisartsen en in asielzoekerscentrums te promoten en te verdelen.

Kom dans met ons mee

Laat ons nog eens bijeenkomen en samen op Jerusalem dansen, volgende week donderdag 8 oktober om 15 uur op het ITG

Read more »

WELKE IMPACT HEEFT COVID-19 OP POTENTIEEL KWETSBARE GROEPEN IN ANTWERPEN?

http://www.hivsam.be/wp-content/uploads/2020/09/Article435.pdf

Read more »

Testen en seksuele contacten Quiz (NL)

Loading…

Read more »

PrEP, voorkom een hiv-infectie

Heb je al van PrEP (pre-exposure prophylaxis) gehoord om hiv te voorkomen? Door 1 pil per dag te nemen kan je voorkomen dat je besmet raakt met hiv. Voor meer informatie en hoe een voorschrift voor PrEP te krijgen, bekijk onderstaande video.

Read more »

Wanneer en hoe gebruik je een mondmasker?

Read more »

Alles wat je over Corona wilde weten, maar nooit durfde vragen

Als je wil weten wat op dit moment is toegestaan ​​met de huidige Corona-maatregelen, klik hier: http://www.hivsam.be/wp-content/uploads/2020/06/CoronaMaatregels.pdf. Als je niet zeker weet of deze regels nog steeds geldig zijn, surf dan naar de volgende website: https://www.info-coronavirus.be/nl/. Als u liever naar de huidige maatregelen luistert, surf dan naar deze site: https://www.atlas-antwerpen.be/sites/default/files/uploads/Audioboodschap%20Nederlands.mp3. Blijf gezond!!!

Read more »

Stop het stigma tegen mensen die met hiv leven

Samen de angst overwinnen. Bekijk de video’s en posters van leden van de gemeenschap in Vlaanderen België die zich uitspreken tegen de stigmatisering van mensen met hiv.

Read more »
More news »