Menu HIV-SAM Project · Africans against HIV

Hiv-testen in gemeenschapssettings

Een van onze eerdere onderzoeken heeft duidelijk aangetoond dat de Afrikaanse migranten de voorkeur geven aan hiv-testen die naar hun gemeenschappen gebracht worden. We startten daarom al in 2009 met outreach-hiv-testsessies. Het huidige Swab2know project zet dit verder door hiv-speekseltesten in de gemeenschappen aan te bieden. Dit initiatief geniet de steun van de stad Antwerpen. Een team van het HIV-SAM Project en het ITG-Helpcenter bezoekt evenementen van Afrikaanse organisaties, kerkdiensten, cafés, winkels, enz. en biedt ter plaatse gratis, niet-medische hiv-testen en -counseling aan. We gebruiken hiv-speekseltests (staafjes voor het nemen van mondstalen), waardoor een bloedprik overbodig is. Participanten kunnen, naargelang hun persoonlijke voorkeur, de resultaten van hun test een week later afhalen in het ITG-Helpcenter of via een beveiligde website consulteren. Hiv-testkits kunnen ook online besteld worden.

Meer informatie over het Swab2know-project

Kom dans met ons mee

Laat ons nog eens bijeenkomen en samen op Jerusalem dansen, volgende week donderdag 8 oktober om 15 uur op het ITG

Read more »

WELKE IMPACT HEEFT COVID-19 OP POTENTIEEL KWETSBARE GROEPEN IN ANTWERPEN?

http://www.hivsam.be/wp-content/uploads/2020/09/Article435.pdf

Read more »

Testen en seksuele contacten Quiz (NL)

Loading…

Read more »

PrEP, voorkom een hiv-infectie

Heb je al van PrEP (pre-exposure prophylaxis) gehoord om hiv te voorkomen? Door 1 pil per dag te nemen kan je voorkomen dat je besmet raakt met hiv. Voor meer informatie en hoe een voorschrift voor PrEP te krijgen, bekijk onderstaande video.

Read more »

Wanneer en hoe gebruik je een mondmasker?

Read more »

Alles wat je over Corona wilde weten, maar nooit durfde vragen

Als je wil weten wat op dit moment is toegestaan ​​met de huidige Corona-maatregelen, klik hier: http://www.hivsam.be/wp-content/uploads/2020/06/CoronaMaatregels.pdf. Als je niet zeker weet of deze regels nog steeds geldig zijn, surf dan naar de volgende website: https://www.info-coronavirus.be/nl/. Als u liever naar de huidige maatregelen luistert, surf dan naar deze site: https://www.atlas-antwerpen.be/sites/default/files/uploads/Audioboodschap%20Nederlands.mp3. Blijf gezond!!!

Read more »

Stop het stigma tegen mensen die met hiv leven

Samen de angst overwinnen. Bekijk de video’s en posters van leden van de gemeenschap in Vlaanderen België die zich uitspreken tegen de stigmatisering van mensen met hiv.

Read more »
More news »