Menu HIV-SAM Project · Africans against HIV

Wereld Aids Dag 2020

http://www.hivsam.be/wp-content/uploads/2020/11/WADNl-result.pdf

2020 is een uitdagend jaar geweest, waarbij de COVID_19 beperkingen ons geleerd hebben om onze kerntaak anders aan te pakken: het bereiken van gemeenschappen van Sub-Sahara afkomst en het samenwerken voor de seksuele gezondheid van iedereen.
1 december is de Wereldaidsdag (WAD), de dag dat we samenkomen en ons respect tonen aan de mensen die sterven aan hiv-gerelateerde ziekten (meer dan 32 miljoen sinds het begin van de pandemie), en om onze krachten te bundelen in de strijd tegen het virus.
Dus, om met de meesten van jullie in contact te blijven op een Corona-veilige manier, willen we ONLINE samenkomen in solidariteit met en in de strijd tegen niet alleen HIV, maar ook tegen COVID-19.
De Wereldaidsdag wordt dit jaar op de volgende manier georganiseerd:

 1. 1. Voorbereidende zoomvergadering met onze medewerkers. We organiseren een voorbereidende zoomvergadering op 28 november om:
  uitleg te krijgen van onze collega’s Marie-Joshua en Jean-Claude over hoe we ONLINE kunnen worden betrokken bij de strijd tegen hiv en hoe we onze solidariteit kunnen tonen met mensen met hiv.
  2. Thematische zoomvergadering op 1 december voor iedereen.
  We zullen op 1 december online ‘bij elkaar komen’ om ons aan te sluiten bij de wereldwijde gemeenschap in de strijd tegen hiv en COVID_19 en om onze solidariteit te tonen met mensen die leven met hiv.
  Het volgende komt aan bod tijdens onze bijeenkomst:
  * getuigenissen van leven met hiv,
  * live kort gesprek van enkele van onze leden van de gemeenschap over hun preventieactiviteiten
  * live open discussie over HIV/Covid, inclusief vragen en antwoorden,
  diavoorstelling van onze foto’s over vrijwilligerswerk met het HIV-SAM project
  * Video-opname van verhalen van onze gemeenschapsleden over hiv-gerelateerde stigmatisering
  * Video-opname over de betekenis Ondetecteerbaar = Onoverdraagbaar en het belang ervan
  * De Jeruzalemdans om de bijeenkomst af te sluiten

Als u geïnteresseerd bent om deel te nemen, stuur dan een mail naar [email protected] of [email protected];
Vergeet niet ons te volgen op FB: https://www.facebook.com/hivsam/, op Instagram: hivsamwellness#; en om onze website te bezoeken : www.hivsam.be.

We hopen u in grote aantallen te zien. Gelieve zoveel mogelijk mensen in uw organisatie, kerk of sociaal netwerk te mobiliseren en te motiveren om het evenement van 1 december bij te wonen.
Dit zijn betaalde activiteiten voor al onze medewerkers (individuele vrijwilligers en leiders van organisaties/kerken), dus schrijf u vooraf in zodat we de betalingen op uw rekeningen kunnen verwerken direct na de bijeenkomsten.

Warme groeten, blijf veilig en zorg goed voor jezelf.

Het HIV-SAM-team

De call van Breach voor abstracts werd tot 7 oktober 2021 verlengd.

De abstracts kunnen op het HIV and SARS-CoV-2 hybride symposium van 21 oktober 2021 voorgesteld worden.

Read more »

Wedstrijd voor de beste publicatie – BREACH Awards 2021

Namens onze partners: Beste allen, Voor de zesde keer – tweede keer gesponsord door ViiV – organiseren we de “Beste Belgische papers over HIV” wedstrijd. Al wie zich kandidaat wil stellen voor de prijs dient zijn/haar onderzoekswerk via een full peer reviewed paper in te dienen bij BREACH. Elke professional werkzaam binnen het hiv-domein en …

Read more »

Laat je vaccineren

Als je je wil laten vaccineren tegen CORONA zonder afspraak, zonder papieren of gedoe, …kijk dan op de volgende locaties en data. Een spuitje in je arm en het risico om met Covid-19 besmet te worden, vermindert drastisch of verdwijnt.

Read more »

HIV STOPT HIER

Bezoek tijdens de Antwerp Pride (14-15 augustus) het standje van Sensoa op de Pride Village (Operaplein). Wil je helpen om hiv te stoppen, maak dan reclame op je sociale media voor hun stand (zie onderaan dit bericht) en/of deel vanaf zaterdag 14 augustus de campagnespot Hiv stopt hier (https://www.youtube.com/watch?v=JHfVuBdQqL4…) op je eigen sociale media! Hoe …

Read more »

Jonger dan 26? Zeg je Vaccin-gedachte

Ben je jonger dan 26 jaar? Laat ons weten wat je gedachte over het Covid-vaccin is.

Read more »

Wil jij helpen in de strijd tegen hiv

Wie zijn wij Het HIV-SAM Project streeft naar het bevorderen van seksuele gezondheid en hiv-preventie in de gemeenschappen van sub-Saharaans-Afrikaanse Migranten in Vlaanderen. We werken samen met gemeenschapsorganisaties en hun leiders waardoor we talrijke contacten hebben met mensen uit sub-Saharaans-Afrikaans socio-culturele organisaties. We begeleiden ook sub-Saharaans-Afrikaans mensen die leven met hiv. Profiel Vrijwilligers zijn heel …

Read more »

Zijn COVID-19-vaccins veilig voor mensen met hiv?

De COVID-19-vaccins die vandaag de dag aangeboden worden in Europa zijn goedgekeurd door toezichthouders waaronder het Europees Geneesmiddelen Agentschap. De vaccins worden tijdens de ontwikkeling getest op veiligheid op mensen en worden bijgevolg alleen goedgekeurd als deze veiligheid bewezen is in de meeste mensen, ook voor mensen met hiv. Voordat vaccins een vergunning krijgen voor …

Read more »

Sociaal stigma: de verborgen dreiging van COVID-19.

Stigma is een alomtegenwoordig probleem dat ervoor zorgt meer angt en woede tegen mensen te creëren in plaats van te focussen op de ziekte dat erachter zit. Stigma vindt zijn basis in de discriminatie van een groep mensen, een plaats of een natie. Tijdens deze pandemie hebben mensen de neiging om een schuldige te zoeken …

Read more »

Vaccineren tegen COVID-19

https://www.laatjevaccineren.be/

Read more »

PRETTIGE FEESTDAGEN EN EEN SPETTEREND 2021

Het Hiv-Sam team wenst u een gezond en voorspoedig 2021, moge het een succesperiode worden, zowel voor het beroeps- als het privéleven en moge er snel een einde komen aan alle hiv- en Corona-problemen. Christiana, Ddungu, Lazare, Monique

Read more »
More news »